Menu
0528-851304
Ma t/m Vrij 10:00 tot 16:00

Wat is een Verfbad

Wanneer wol en garen wordt gekleurd tijdens het productieproces, wordt het over het algemeen gekleurd in partijen die tegelijkertijd met kleurstof in hetzelfde 'verfbad' worden behandeld. Deze batches krijgen unieke identificatie nummers die bekend staan als "verfbad of kleurbad".

Minimale verschillen in temperatuur, tijd dat het garen het kleurproces ondergaat en andere factoren kunnen de kleurtint van het geverfde garen licht beïnvloeden.

Om exact dezelfde kleur in een afgewerkt haak- of breiproject te waarborgen, is het het beste om garen te gebruiken dat uit het zelfde verfbad komt.

Bij Adore.nl is dat makkelijk; je kunt het verfbad nummer namelijk zelf kiezen. Als we garens op voorraad hebben met verschillende verfbad nummers dan kun je dit op de productpagina zelf selecteren.

Je hoeft dit overigens niet te kiezen. Als je niets aangeeft - de optie: Maakt niet uit kies verfbad voor mij,  dan zorgen wij dat jij je wol en garen geleverd krijgt waarbij zorgvuldig wordt gekeken of alles hetzelfde verfbad nummer heeft.

Verfbad keuze voor wol en garen


Recente Blog Berichten